Arcápolási rutin nyáron

Arcápolási rutin nyáron

Megjelent: 2022. 06. 17

Arcápolási rutin a nyári hónapokban

A nyári hónapokban, amikor a nyaralások idejét éljük, az arcbőrünk lebarnul, de közben arra is kell gondolnunk, hogy bizony megszenvedi a folyamatos UV napsugárzás károsító hatásait. Azt már biztos tudjuk, hogy a napsugárzás okozta photo-aging sajnos bőröregedést, vízhiányt, száraz arcbőrt és pigmentációs rendellenességeket okozhat. Ilyenkor nyáron mindig az a nagy kérdés, hogy, hogyan védhetjük meg a bőrünk fiatalságát és a friss, üde megjelenését.

Hogyan késleltessük a bőrünk öregedését a nyáron?

A nyár arcápolási rutin, a legnagyobb kihívást jelenti az anti-aging öregedésgátló arcápolásban. De ha betartjuk a szépségápolási szakemberek tanácsait, akkor a tudatos és a rendszeres ápolás sokat óvhat a bőrünk állapotán a nyári hónapokban is.

Mindenképpen érdemes a bőrünk alapvető igényeivel megismerkedni. A nyáron az arcbőrünk szárazzá, vízhiányossá válhat, mert ilyenkor a zsír-nedvesség arányának az egyensúlya gyorsan megbomlik. Sokat vagyunk a szabadban és a vízparton. Sokat sportolunk és kirándulunk.

De ami még gondot okozhat, hogy a szemkörnyéki mimikai ráncok láthatóbbak válnak, a mélyebb ráncaink mélyülhetnek az arcon.

Azt is tudnunk kell, hogy az UV-sugarakat a bőr különböző rétegei elnyelik, ezáltal a kollagén és az elasztin rostok folyamatosan károsodnak. Tehát, nem elég, hogy a bőrünk vízhiányos lesz és kiszárad, még a bőrtömörségért felelős kollagént is kell pótolnunk. 

Milyen eredményt érhetünk el az arcápolókkal?

Ha megfelelően választjuk ki nyáron a szépségápolóinkat, akkor a rendszeres használatukkal javul a bőrállapotunk. Az hidratáltabb, simább és rugalmasabb lesz. Az eredmény gyönyörű, üde arcszín, feszes arckontúr, regenerált bőr. A Hyaluron anti-aging német minőségű prémium termékei tökéletesítik ezeket az arcápolási elvárásokat.

Hidratálás, hidratálás!

A nyári melegben észre sem vesszük, úgy tűnik el a bőrünkben lévő hidratáció. Nem meglepő, ha egy egész napos strandolás után szárazzá és vízhiányossá válik. Ilyenkor kell használni a hidratálókrémet! Ha célzottan olyan terméket választunk, ami intenzív nedvességmegkötő hatással bír, pl. a hyaluronsavat tartalmazó termékeket, akkor megnő a bőr nedvességtartalma. A hialuronsavat összetett hatása miatt a fiatalság elixírjének is nevezik. A hyaluronsavnak nagy nedvfelszívó potenciálja van és akár harmincszor annyi vizet képes lekötni, mint a bőrsejtek saját térfogata. Erőteljesen hidratál, feszessé, rugalmassá teszi bőrt és friss megjelenést kölcsönöz.

Az ampullák ma nagyon divatosak és kedveltek, hiszen egy ampulla koncentrált hatóanyag tartalma akár 5-10 Milliliter lehet, amely légmentes kiszerelésben tálalható. Az egy ampullában, amely a nyakat, a dekoltázst és az arcunkat egyformán ápolja, igazi luxus a bőrnek. A használatuk nagyon egyszerű és biztonságos.

Arcápolási rutin nyáron: de hogyan?

1. A nyári hónapokban is, mint mindig alap az arctisztítás. Az arctisztítás nem csupán a szennyeződésektől tisztítja meg a bőrfelszínt, de fel is készíti azt, a következő hatóanyagok beépülésére. Az intenzívebb tisztítás elérésének az érdekében, használjunk arctisztító készülékeket. Ma már nagyon egyszerű használatú szilikonos arctisztító kefét tud rendelni a webáruházunkból, amely egy kellemes masszírozó fej használatával is megajándékoz bennünket.

Az arctisztítás után töröljük szárazzá a bőrünket és használjunk tonikot. Arra figyeljünk, hogy a tonik ne tartalmazzon alkoholt, hiszen az szárítja a bőrt.

2. Amikor ezzel elkészültünk, következik az arcszérum használata. Ez lehet egy ampulla vagy egy arcszérum koncentrátum formában. A magas koncentrációjú hatóanyagok gondoskodnak a bőr hidratáltságáról, és kifejtik a jótékony hatásukat. A szérumokban lévő összetevők hatékonyabbak, mint a nappali krémekben lévők, mert ezek olajmentesek, hatóanyagai könnyedén képesek felszívódni. A szérum felkészíti a bőrt a következő lépésekre, és köszönhetően a lágy textúrájának, kellemes lesz a bőrérzetünk.

3. Ne feledkezzünk meg az arcunk hidratálásáról sem, a nyári hónapokban olyan hidratáló arckrémet használjunk, amely megköti a nedvességet, ezeket a krémeket hagyjuk teljesen beszívódni. Éjszakai ápolásként használjunk feszesítő és regeneráló arckrémet.

4. A napi arcápolási rutin részeként ajánlatos a szemkörnyékét intenzívebben ápolni, az erre a területre kifejlesztett krémmel. Ezen a részen a nyári napsütésben, a mimikai ráncok jobban rögzülhetnek. A ráncok megelőzésének szempontjából nagyon fontos, hogy a szemkörnyék bőre mindig megfelelően hidratált legyen.

5. Az arcbőr egész nap ki van téve az UV sugárzásnak, ezért ne felejtsük el a bőrtípusunknak megfelelő fényvédelmet. Minden nap fényvédelemre van szüksége a bőrünknek az UVA és UVB sugarak ellen. Az arcra való napvédő krémet a nappali krém után használjuk, ezáltal megvédhetjük az arcbőrünket az idő előtti öregedéstől, ráncoktól, pigmentfoltoktól.

6. A napi sminket a fényvédő teljes beszívódása után tegyük fel, vigyük magunkkal a fényvédő krémet, hiszen a nap folyamán biztosan pótolnunk kell. Vigyázzunk a bőrünkre a nyári hónapokban is!

Ezeket a szépségápolóinkat a nyári arcápolási rutinjához ajánljuk!


concentrates total lift boost

Peptides ránctalanító arcszérum laza tónustalan bőrre


skineffect super hyaluron concentrate

Szérum intenzív hialuron tartalommal

skineffect anti-age even skin serum

Ránctalanító hidratáló érett ráncos bőrre


skineffect + vitamin C cream fluid (rich)

Fokozza a bőr ragyogását, a fáradt, száraz bőrt intenzíven ápolja