MIÉRT FONTOS A HYALURONOS TERMÉKEK HASZNÁLATA AZ ÖREGEDÉSGÁTLÓ ARCÁPOLÁSBAN?

2019.07.30.

vissza
MIÉRT FONTOS A HYALURONOS TERMÉKEK HASZNÁLATA AZ ÖREGEDÉSGÁTLÓ ARCÁPOLÁSBAN?

Az esztétikai-plasztikai gyógyászat és a szépségipar a Hyaluronsavat már régóta használja az bőröregedési folyamatok elleni védelemre és az érett bőr regenerálására.

A Hyaluronsav az esztétikai-plasztikai gyógyászatban az úgynevezett ráncfeltöltők között is vezető helyen szerepel.

Alapvetően minden embernek két kora van. 

A kronometrikus kor születésed éve hónapra, napra, percre pontosan, míg a biológiai kor azt mutatja, hogy tested az átlag populáció legalább 50%-ához képest aktuálisan milyen szöveti állapotban van. E kettő rendszerint nincs egymással szinkronban.

Ráncaid sokkal előbb kialakulnak a bőr mélyén, mint ahogyan az kívülről érzékelhető. Bőröd fokozatosan veszít elasztin, kollagén tartalmából, és a rostok is gyengébbekké válnak.

 Az elasztin rostok az irhában (bőr alsó rétege) találhatóak, és arcod rugalmasságát, fiatalos külsejét adják. A kollagén egy olyan fehérje, mely szintén az irhában található, és a bőrfeszességért felel, valamint segít megelőzni a ráncok kialakulását.

A bőr saját Hyaluronsav tartalmát, a szervezetben lévő sejtek csupán egy bizonyos életkorig termelik, a bioenergiák lassan leépülnek, melyeket bizonyos faktorok és környezeti hatások tovább súlyosbítanak (cigaretta, alkohol, stressz, nem elegendő alvás).

Ahogy a bőr alsó rétege elvékonyodik, a hámrétegbe kevesebb nedvesség jut, ami a bőr kiszáradásához vezet. Az irhában található zsír a teltséget, a volument nyújtja, mely szintén eltűnik egy idő után, így a hámréteg megereszkedik és az arcon ráncok keletkeznek.

Az egészséges és a fiatal arcbőr megőrzésének titka: 

az optimális hidratálás, a bőr rendszeres táplálása, a bőrsejtek regenerálása, a ráncmegelőzés és a ránctalanítás. Ahhoz, hogy bőrünk szép és egészséges legyen, fontos a hidratáltság, valamint a bőrfelszíni emulzióhoz szükséges zsírtartalom normál mértéke, amit a faggyúműködés biztosít. 

Mind két tényező esetében találkozunk eltéréssel, de sok esetben a bőr vízszegénysége okozza a bőröregedési problémát.

Amit alapvetően a bőrben lévő vízmegkötő anyag, a (hyaluron sav) vízmegkötő képességének csökkenése okozza. Bármilyen stressz hatására bőrünk érzékenyen reagál (kipirosodik, ráncosodik, foltok jelennek meg rajta), elveszítheti regenerációs képességét, fényét, életerejét. Idővel a mimikai ráncok elmélyülnek, a „szerzett” barázdák megmerevednek, a bőr színtelen, fakó, élettelen lesz.

Hyaluronsavat már régóta használják az bőröregedési folyamatok elleni védelemben!

Míg eredetileg a gyógyászat használta pl. sebek, hegek és ízületek kezelésére, ma a Hyaluronsav az esztétikai-plasztikai gyógyászatban a mély bőrráncok eltüntetésére, az arckontúrok felépítésére vagy az ajkak feltöltésére használatos.

Összetett hatása miatt a fiatalság elixírjének is nevezett bőralkotó hyaluronsav hálószerűen kapcsolja össze a sejtek közti génállományt.

A Hyaluronsavnak nagy nedvfelszívó potenciálja van és akár harmincszor annyi vizet képes lekötni, mint a bőrsejtek saját térfogata. Erőteljesen hidratál, feszessé, rugalmassá teszi bőrét és friss megjelenést kölcsönöz. Ezen felül a Hyaluronsav elősegíti a sejtszaporodást és a bőrirritációk regenerációját.

Ahhoz, hogy a bőr hosszú ideig megőrizze rugalmasságát és ellenálló képességét, azt javaslom, hogy a bőr idő előtti öregedését hyaluron tartalmú bőrápolással késleltesse.


vissza
Gyors kézbesítés

Gyors kézbesítés

Ingyenes minták

Ingyenes minták

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

Made in Germany

Made in Germany

Simplepay
Maestro
Mastercard
Visa

Minden jog fenntartva! © 2021