MITŐL GYORSUL FEL A BŐR ÖREGEDÉSE?

2019.02.07.

vissza
MITŐL GYORSUL FEL A BŐR ÖREGEDÉSE?

Az oxidatív stressz, mint bőröregítő rizikófaktor!

Az oxidatív stressz hatásai a bőrminőség romlásában és a bőr öregedésében vezető szerepet játszanak.

Az oxidatív sérülésnek is nevezett oxidatív stressz a bőrben is létrejövő, az egészségre káros változás, amelyet különböző tényezők (például az ultraibolya sugárzás) hatására keletkező szabad gyökök idéznek elő. 

E rendkívül instabil, reaktív és a szervezet létfontosságú molekuláinak épségét is veszélyeztető molekulák az élő sejtek számára komoly kockázati tényezőt jelentenek. Oxidáns molekulák a szervezetben természetes módon is keletkeznek, az élő sejtek sejtlégzése során. A probléma akkor kezdődik, amikor e molekulák túlzott mennyiségben vannak jelen a szervezetben.

A bőrben természetellenes mértékben megszaporodnak az oxidáns molekulák elsősorban az ultraibolya sugárzás, de a légszennyezettség vagy a dohányzás hatására is. Az oxidatív stressz tehát a hiányzó elektronjuk pótlására törekvő, reaktív oxigén nagyarányú jelenléte miatt alakul ki a szervezetben.

Az oxidatív stressz hosszútávon roncsoló hatással van a bőrt alkotó struktúrákra, és a bőr öregedését jokozza (ráncok, redők, pigmentfoltok kialakulása, száraz, érdes tapintatú bőr).

Az UV-sugárzás bőröregítő hatására létrejövő szabad gyökök miatt is felgyorsul a bőr öregedése!

Hullámhosszúságuk alapján háromféle ultraibolya sugarat különböztetünk meg. Az UVC-sugarak nem érik el a földfelszínt, ezeket az egészségre rendkívül káros sugarakat a légkör ózonrétege megállítja, kiszűri.

Az UVB-, illetve az UVA-sugarak azonban akadálytalanul haladnak át a légkörön, és hatásukat kifejtik az emberi bőrre is. A földfelszínt elérő sugarak mindössze néhány százaléknyi mennyiségét teszik ki a nagyenergiájú UVB-sugarak, amelyek a bőr felső rétegében található sejteket közvetlenül károsítják. A bőrben található melaninsejtek a károsító sugarakat elnyelik és hővé alakítják át.

Az UVA-sugarak mélyebbre hatolnak a bőrben. Elérik az irha szintjét, ahol a fibroblasztokat, a kollagén- és elasztinrostokat támadják meg, destrukturálják a szöveteket, és a bőröregedés közvetlen okaiként hatnak.

 

 


vissza

Vásárlási előnyök az Ön számára!

Gyors kézbesítés

Gyors kézbesítés

Délután 15 óráig leadott megrendelés esetén a szállítási idő 1-2 munkanap.

Ingyenes minták

Ingyenes minták

Minden vásárlásnál ingyenes termékmintát adunk ajándékba.

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

25 000 Ft feletti vásárlás esetén az áru kiszállítása ingyenes.

Made in Germany

Made in Germany

Németországban gyártott minőség, dermatológiailag tesztelt készítmények.

Simplepay
Maestro
Mastercard
Visa

Minden jog fenntartva! © 2021