• Anti-Aging Kosmetik Made in Germany

Alga kivonat

A barna algák, a Chlorella Vulgaris, a tengervízből származó nyomelemek és ásványi anyagok kombinációja időről időre növeli a bőr nedvességtartalmát. Úgy működik, mint egy második bőr, amely újrastrukturálja a hidrolipid filmréteget és helyreállítja a bőr védőrétegét. Rövid távon azonnali hatás érezhető, középtávon a bőr nedvességtartalma háromszorosára javul, hosszú távon a bőr nedvességtartalma stabilnak bizonyul. Ez az alapvető fejlesztés vizuálisan tükröződik a kifinomult és sima arcbőrben.

A zsírsejtek "diétás programjához" hasonlítva a karcsúsító hatóanyag gátolja a szabad zsírsavak bejutását az érett zsírsejtekbe, aktiválja a zsír lebontását, így a zsírsejtek karcsúsító diétájaként bizonyul.

A barna algák, a Chlorella Vulgaris, a tengervízből származó nyomelemek és ásványi anyagok kombinációja időről időre növeli a bőr nedvességtartalmát. Úgy működik, mint egy második bőr, amely újrastrukturálja a hidrolipid filmréteget és helyreállítja a bőr védőrétegét. Rövid távon azonnali hatás érezhető, középtávon a bőr nedvességtartalma háromszorosára javul, hosszú távon a bőr nedvességtartalma stabilnak bizonyul. Ez az alapvető fejlesztés vizuálisan tükröződik a kifinomult és sima arcbőrben.

Gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású anyag, mely segíti a sebgyógyulást. Sebhegesítő hatású, elősegíti az új sejt képződését is. A bőrt nem irritálja, a bőr sima finom tapintású lesz tőle. 

Eredeti hazája a Kanári-szigetek, de ma már más száraz vidékeken is termesztik az aloét, pl. B. Afrika, Amerika, Baleár-szigetek. A vastag, húsos levelekből csak a belső nyálkás gél kerül felhasználásra. Tartalmaz acemannánt (hosszú láncú poliszacharid), ásványi anyagokat, például kalciumot, magnéziumot, cinket, szelént, vitaminokat, aminosavakat és másodlagos növényi anyagokat (flavonoidokat). Védi a sejtmembránt, antibakteriális, vírus- és gombaölő hatású. Az Aloe Vera pozitív hatással van a bőrre. Megköti a nedvességet a bőrben, felgyorsítja az új bőrsejtek képződését, jó gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású.

Az Alpokban növő Alpesi földgömb virág kivonat szívlevelű gömbvirág serkenti a bőr saját védekezőrendszerét az öregedéssel szemben, így a bőr képes védekezni és egyben regenerálódni. A lila virágú cserjevirág őssejt kultúrájából származó hatóanyagnak van még egy előnye: Segít csökkenteni a helyi gyulladásos folyamatokat és a bőrpírt, elősegíti a bőr természetes ragyogását..

Az aquaporin csatornák, biztosítják a víz áramlását sejtről sejtre. Ezek a csatornák alkotják, a bőr hidratációs hálózatát. Aktiválják a bőr hidratációjának a működését, így optimalizálódik a nedvességeloszlás még a bőr mélyebb rétegében is.

Egy kombinált természetes hatóanyag, amit fából és búzából állítanak elő. Erősíti s kötőszövetet, gondoskodik a bőr selymes simaságáról és megnöveli a bőr víz-háztartását. Ehhez még hozzá jön, hogy rövid időn belül javítja a bőr szerkezetét és kisimítja a mikro-ráncokat.

Artemia alga kivonata sejt védelmét erősítő energia bomba, növeli az ATP szintézist. Intenzíven revitalizáló hatású. Energizáló plankton kivonat funkciója, hogy megvédi a környezeti stressz hatása ellen a bőrsejteket és javítják a bőr önműködő mechanizmusait. Segíti regenerálni a bőrt, és megvédi a sejteket az UV sugárzás okozta bőrkárosodástól. Védik a sejteket a stressz hatásoktól.

Az afrikai sivatagokban élő növény képes megbirkózni a szélsőséges időjárási viszonyokkal. A hőség és a hosszan tartó szárazság, valamint az extrém UV-sugárzás arra kényszeríti őket, hogy teljes szárazság időszakát elviseljék. Csak akkor kel életre, ha esik. Életfontosságú védőanyagaik, amelyek megóvják őket a száraz évszakban a kihalástól, kozmetikailag használhatók. A fáradt, stresszes bőr különösen előnyös ennek a hatóanyagnak a revitalizáló öregedésgátló funkciójából. Serkenti az öregedő sejtek élettartamát: antioxidáns hatások révén, kollagén szintézis elősegítésével, intenzív nedvesség bejutással. Növekszik a bőr rugalmassága, de nő a bőr vastagsága is. A vörösség csökken.

Az avokádópépből hidegen sajtolt növényi olaj nagyon magas telítetlen zsírsav-, A-, B-, D-, E-vitamin-, valamint lecitin- és fitoszterol-tartalommal. Klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy ez a természetes olaj könnyebben felszívódik a bőrben, mint sok más olaj. Az avokádó el nem szappanosítható része is különösen jól tolerálhatóvá teszi ezt az olajat. Különösen könnyen eloszlatható a bőrön, jól felszívódik, megköti a nedvességet és kisimítja a bőrt.Kimondottan száraz, idősödő és károsodott bőrre használható. Gyorsan beszívódik, megköti a nedvességet és kisimítja a bőrfelszínt.

Az indiai bambusz törzséből nyert fehér por szilikátokban gazdag hatóanyag.. Természetes peeling komponensként selymessé varázsolja a bőrt és mattító hatást hagy maga után.

Színük a sárgásbarnától a feketéig változik a fukoxantinfesték fedettségétől függően, méretük pedig a mikroszkopikustól a többméteresig terjed. Leggyakrabban E-és C-vitamint, kalciumot és magnéziumot tartalmaznak. Emulziók stabilizálására használják.  A feldolgozásából keletkezik az alginát(alginsav) melynek fontos tulajdonsága a jó vízmegkötő képesség, gélképző-, emulgáló-és emulziókat stabilizáló hatás, filmképző tulajdonság. Lágyítják, puhítják, hidratálják a bőrirritáció miatt kiszáradt bőrt, védenek a levegő szennyezettség okozta bőrkárosodások ellen is, bőrfeszesítésben segítenek.

Az alfa-bisabolol a kamilla fő összetevője 45%-ban, és gyulladáscsökkentő hatású. Célja az irritáció és a bőrpír ellen, és gátolja a baktériumok szaporodását. Nem vált ki allergiás reakciókat, ideális hatóanyag a napégés által károsodott bőr számára.

Háromlépcsős glaucin komplex, amely koffeinnel együtt serkenti a zsírok energiává történő átalakulását (lipolízis). Először is, a koffein biztosítja, hogy a zsírsejtek kiürülhessenek. A glaucin molekulának köszönhetően ezután kötőszövetszerű sejtekké alakulnak. Ez új kollagént termel, és csökkenti a narancsbőr megjelenését. Ugyanakkor a szövetben a vízeloszlás optimalizálódik, mert a komplex elősegíti a szövetvíz eltávolítását is.

Az Uttwiler Spätlaubers alma növényi őssejtjeiből nyert hatóanyagot a "European Cosmetics Innovation Prize 2008" díjjal jutalmazták a kozmetikai ipar legjobb hatóanyagaként. A svájci Uttwiler Spätlauber almafajta gazdag fito-tápanyagokban. Az alma sok hosszú életű és aktív sejtet tartalmaz. Kozmetikai termékekben történő felhasználásukkal növelhető a szervezet saját bőrőssejtjeinek vitalitása. A ráncok kisimulnak és a bőr fiatalosabbnak tűnik. Támogatja a bőr regenerálódását, növeli a bőr nedvességtartalmát, feszességét és rugalmasságát.

Proteasyl®egy borsó kivonat (Pisum sativum) és a bőr öregedése ellen véd. Növényi eredetű fehérje, polipeptid molekula öregedésgátló (anti-aging) hatása van. A Proteasylban található Polipeptidnek növényi eredete és kétszeres hatása van: meggátolja az elasztikus szálak leépülését a kollagén-, az elasztin- és a Glycosaminoglycan termelés felgyorsítása lévén. Klinikai tesztek kimutatták, hogy használatával a bőr elasztikussága javult. A StratumCorneumban a bőr nedvességtartalma 60 %-al növekedett. Kiváló bőrfeszesítő és kötőszövet erősítő. 

Augentrostot a szemvidító kivonatot fáradt vagy túlhajszolt szemek kezelésére, kötőszövet gyulladás ellen és látásproblémák javítására használják. A növény száraz mezőkön és hegyoldalakon növekszik. Érdekes módon a benne lévő gyógyító anyagok a származási helyükkel függ össze: Minél magasabban növekszik a növény, annál erősebb a hatása. A növényben lévő gyógyító anyagok pedig a következők: Glykosid, Rhynanthin, illó olajok, zsíros olajok, fenyőgyanta, keserű anyagok, cukor, só, Euphratansav és aromatikus anyagok. 

A cukorrépa-kivonat kivételes vízmegkötő képességgel és nagyon hidratáló hatással rendelkezik. Bőrápoló tulajdonságai védik a bőrt a mechanikai és kémiai sérülésektől, és javítják a bőr érzetét. Öregedésgátló összetevőként megvédi a sejtfehérjéket a károsodástól.