A legjobb fényvédő arckrém, ránctalanító hatással!

A legjobb fényvédő arckrém, ránctalanító hatással!

Megjelent: 2022. 05. 23

Fényvédelem! A legjobb fényvédő arckrém csökkenti a ráncokat

A hosszantartó fiatalos megjelenésünk megtartásához ma már nagyon sok kozmetikai lehetőségünk van. Ehhez tartozik az arcbőrünk simaságának a megőrzése és a bőrünk feszességének a megtartása is. Az arcunkon látható ráncok nemcsak a mimikánk és a korunk elteltével sokasodik, hanem számos más külső és belső tényező felgyorsítja a ráncok kialakulását és a bőrünk idő előtti öregedését. Ez esztétikailag az idősebb megjelenésünk kialakulásához vezet. Az anti-aging szakemberek nagyon hirdetik  azoknak a kozmetikumok használatát, melyekkel ezeket a külső folyamatokat késleltetjük vagy lassíthatjuk. A fényvédelem, a fényvédő krémek használata ma már az első helyre került az anti-aging öregedésgátló arcápolásban. Tehát, ha nem szeretnénk a ráncainknak az egyre több megjelenését az arcunkon, akkor használjunk fényvédő arckrémeket és arra is figyeljünk, hogy ne csak a nyári hónapokban.

A napsugárzásnak, az UV sugárnak bőröregítő hatása van

A divat mindig változik, de a napbarnított barna arcbőr látványa, mind a mai napig megosztó. Volt, amikor divat volt, hiszen azt mutatta, hogy van időnk a nyaralásra. Volt, amikor a porcelán fehér arcbőr volt társadalmilag az elegáns megjelenési forma.

A napjainkban még mindig sokan kedvelik a barna arcbőrt, ezért népszerűek a szoláriumok használata is. Igaz, a fénykorát nem a napjainkban éli, de még mindig sokan barnítják az arcukat ezzel a módszerrel is. A szolárium használata öregíti a bőrt.

Az első probléma akkor kezdődik, amikor megjelennek a ráncok, ilyenkor szeretnénk újra a fiatalos arcbőrünket. Sajnos  sokszor nagy kozmetikai feladatot jelent.

Esztétikai és a kozmetikai szakemberek nem győznek figyelmeztetni, hogy a bőröregedés egyik legnagyobb ellensége a napfény, de a szolárium is ide sorolható.

A gyakori napsugárzás és a szolárium használata a photo-aging kialakulásához vezet. Megöregszik a bőrünk.

Ne öregítsük a bőrünket!

Hogyan védjük meg a bőrünket?

Az első és a legfontosabb tényező minden esetben a fényvédelem. Bőrgyógyászok rendszeresen mondják, hogy a napozás idejét a reggeli és délutáni órákra tervezzük. Ne feküdjünk ki a déli napsütéses időben közvetlenül a napra, mert nagyon nagy felelőtlenség. A fényvédő krémek mellé sok mindent lehet alkalmazni, használjunk pl. kendőket, kalapot De ma már lehet kapni UV szűrős ruhákat is. Sőt már fürdőruhákat és pólókat.

Próbáljuk beszerezni a számunkra legjobb fényvédő arckrémet, a bőrtípusunknak megfelelőt.

Miért fontos a fényvédő arckrém használata?

A közvetlen UV sugárzás egy olyan bőröregítő tényező, amely csökkenti a hidratációt, szárítja a bőrt, csökkenti a bőrünk kollagén és hialuronsav tartalmát, öregít, ráncosít. Hatására a szabadgyökök hatalmas károsodást okoznak. A pigmentfoltok megjelenése is látványosan szaporodik, aminek a későbbi eltüntetése komoly kozmetikai feladat. A pigmentfoltos, ráncos bőr esztétikailag az idősebb megjelenésünket adja. Arról már nem is beszélve, ha megégetjük a napon a bőrünket, komoly égési sérüléseket is szenvedhetünk, ami a bőrsejtekben kódolva marad. Az évek múlásával hamarabb fog öregedni a bőrünk, tehát a genetikai öregedésünkre bizony jól rásegítettünk.

Tehát a napfény általi bőröregedés, az UV sugarak a legkárosabb tényezők, az anti-aging bőrápolásban, a legjobban öregítik a bőrt.

Miért ezeknek javasoljuk?

Szerintünk a legjobb fényvédő arckém, az a fényvédő, amely anti-aging hatású, hidratál, sejtvédő és fizikai fényvédelmet garantál.

Az is fontos, hogy az UVA és az UVB sugarak ellen védjenek.  A fizikai fényvédők visszaverik az UVA és az UVB sugarakat, nem engedik, hogy a hámréteg és a kötőszövet rétegeit roncsolják.

A pigmentáció kialakulását csökkentik és védenek a napsugár okozta égési sérülésektől is. A faktorszám kiválasztását meghatározza a bőr színe, a bőrtípus és a bőrállapot. 

A webshopunkban megtalálható a SPF 15, a SPF 30 és az SPF 50-es faktorszám.

Naponta többször, rétegesen használjuk őket, hiszen csak úgy tudnak maximális fényvédelmet garantálni. Ugyanis a védelem meghatározott óráig tart. Ez a faktorszámtól és a bőr színétől függ. Pl. egy SPF 50-e faktorszám, ha tökéletesen felvittük a bőrünkre, akár öt órán keresztül is védelmet adhat. 

Az általunk forgalmazott fizikai fényvédő arckrémek tartalmaznak antioxidánst, ami elengedhetetlen a sejtszintű védelemben.

Hogyan használjuk a fényvédő arckrémeket?

A bőrfelszínre mindig jól fedve, alaposan kell felkenni. Ez természetesen mindig egyéni rutin, hogy mennyit kell használni ahhoz, hogy kellőképpen fedje a bőrt.

Általában egy-két pumpa krémet javasolunk és arra is figyeljen, hogy ütögető mozdulatokkal vigye fel.

Nem szabad spórolni a krém használatával és a bőrápolás utolsó lépéseként kell felkenni. Arra is figyelni kell, hogy az előtte használt ampulla, arcszérum vagy az arckrémet hagyjuk teljesen beszívódni.

Próbáljunk legalább SPF 15-ös fényvédő krémet használni, de a ráncaink kialakulásának csökkentésére az 50 SPF a legjobb választás.

A kozmetikai tapasztalatunk, hogy a nyári hónapokban érdemes az 50 SPF faktorszámút használni.

Nagyon fontos tudni a fényvédők használata előtt!

A bőrünknek van egy saját önvédelmi rendszere, ez azt jeleni, hogy egy bizonyos ideig meg tudja védeni saját magát a károsító sugaraktól.  Viszont ha már nem tud védekezni, akkor jön a leégés, az a bizonyos bőrpír.

A napi sminket a fényvédő használata után 10 perccel tegyük fel.

Ha tehetjük, akkor vigyük magunkkal, hiszen a tökéletes hatás érdekében naponta többször érdemes felvinni a bőrre. Mindig azonos faktorszámú fényvédőt használjon.

Fontos! A fényvédő arckrém hatékonysága az eltelt idővel arányosan csökken. Figyeljen az SPF számra!

A bőrtípusok önvédelmi rendszerét mindig figyelembe kell venni.

1 . típus nagyon világos bőr - önvédelmi idő 5-10 perc | SPF 50 faktoros fényvédelem javasolt

2. típus világos bőr - önvédelmi idő 10-20 perc | SPF 30- 50 faktoros fényvédelem javasolt

3. típus világosbarna bőr - önvédelmi idő 20-30 perc  | SPF 30  fényvédelem javasolt

4. típus barna bőr - önvédelmi idő 30-40 perc |  SPF 15- 30 faktoros fényvédelem javasolt

SPF = SUN PROTECT FACTOR fényvédő faktor ez határozza meg, hogy milyen magas a védelem.

KÉMIAI FÉNYVÉDŐK: EGY RÉTEGET KÉPEZ A BŐRÖN ÉS EBBEN NYELŐDNEK EL A SUGARAK

FIZIKAI FÉNYVÉDŐK: VISSZAVERIK  AZ UVA UVB SUGARAKAT. 

Ezeket a professzionális fényvédő arckrémeket megéri kipróbálni!


Sun Care FaceSun Protection Fluid SPF 50

 Fizikai fényvédő krém ránctalanító és sejtvédő hatással

ÉRDEKEL AZ SPF 50-ES FÉNYVÉDŐ ARCKRÉM


Sun Care Sun Protection Mousse SPF 30

Fizikai fényvédő lágy hab hidratál és gyorsan felszívódó

ÉRDEKEL A SPF 30-AS FÉNYVÉDŐ HAB

skineffect perfection day fluid SPF 15

Bőröregedést késleltető, vízhiányos érett bőrre is

ÉRDEKEL A SPF 15 ARCKRÉM SZÁRAZ BŐRRE