Anti-aging szépségápolás

Anti-aging szépségápolás

Megjelent: 2022. 06. 17

Anti-aging a szépségápolás területén

Az anti-aging – szó szerint: öregedés-elleni – tevékenységek összessége.

Divat vagy életforma lett? Nem a mai kor divatja, hiszen az örök ifjúság titkát mindig keresték és már régóta szerették volna megtalálni. Még soha nem volt ekkora lehetőségünk arra, mint a napjainkban, hogy ezt a kívánságunkat meg is tudjuk valósítani.

Az esztétikai kozmetikai kezelések és a plasztikai sebészet soha nem látott fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedekben, de a fénykorát a napjainkban éli. A kozmetikumokat gyártó cégek folyamatosan fejlesztik azokat a professzionális anti-aging hatóanyagokat, amelyekkel látványosan tudjuk otthon kezelni az arcbőrünket és fiatalítani a megjelenésünket. A tégelyekbe zárt anti-aging kozmetikumok nagyon kedveltek a szépségipar területén.

Az évek múlása 

A szépségipar a bőröregedés késleltetését és a fiatalos arc megtartását tette a fókuszba.

Az életkorunk meghatározza az öregedés mértékét, de ha ennek összetevőit vizsgáljuk, akkor megállapíthatjuk, hogy a kronológiai kor (az évek száma), a biológiai kor, és a szubjektív kor (mennyinek érezzük) gyakran komoly eltérést mutat. Az évek múlásával, megjelennek a bőrünk öregedésének a látható jelei. A bőrünk „érett” bőrállapotú lesz.

Mi az érett bőr ismertetői? Hogyan öregszünk?

Az első, amit látunk, az arc és ennek a látható ráncai, látható jelek még a bőr pigmentáltsága, vérkeringése. A ráncok megjelenése egy adott időrendben történik, ez az esetek 50%-ában megfelel a kronológiai kornak, de mutathat eltérést a fiatalos kinézet javára, ezt a szakemberek az esetek 22%-ra becsülik.

A legkorábban megjelenő ráncok a homlok ráncai 20-30 éves korban már láthatóak, majd a két szemöldök közötti ráncok jelennek meg, a szem alatti, és szemkörnyéki ráncok, az orr-ajak ránca,a száj környéki ráncok, a felső ajak ráncai, a nyak és a dekoltázs ráncai, és végül az egész arc általános ráncoltsága lesz látható esztétikailag. Nagy vonalakban az 50-es éveinkre a legtöbb ránc megjelenik, kisebb vagy nagyobb mértékben. A különbségekért a genetikai örökség és az életmód a felelős.

A másik látható jel a bőr korát tekintve a bőr feszességének gyengülése és elvesztése. A szemöldök megereszkedése, a felső szemhéj megnyúlása, az arc karakterének, ovális formájának megváltozása, a toka megjelenése mindennek következménye.

Anti-aging öregedésgátló kozmetikumok használata

Gyakran felmerül a kérdés, hogy mikor kell elkezdeni a professzionális öregedésgátló kozmetikumok használatát? Egyáltalán létezik olyan, hogy túl hamar? A válaszunk az, hogy nem.

A biológiai bőröregedés 25 éves korunktól kezdődik, igaz, hogy ez még a bőrfelszínen láthatatlan, de mégis elkezdődött. Ma már az öregedésgátó szakemberek, a pre-aging-et hirdetik. Ugyanis megelőzni az esztétikai változást, vagy késleltetni mindig egyszerűbb feladat. A mai 25 éves korosztály egyre nagyobb figyelmet fordít az anti-aging életformára. Az „öreges látványt” és az ebből eredő megítélést, valamint a közérzetet késleltetni lehet. Tehát a megelőzésre érdemes nagy hangsúlyt helyezni, mert sokkal egyszerűbb késleltetni a ráncok kialakulását, mint a már meglévő rögzült karakteres ráncokat tompítani.

Anti-aging arcápolási rutin kialakítása

Az anti-aging bőrápolás nem életkor függő, minél előbb kezdjük a helyesen felépített bőrápolást, annál tovább marad fiatalos, tökéletesen hidratált és feszes az arcbőrünk.

A Wellmaxx Anti-aging szakemberei figyeltek az összes kialakuló bőrigényre. Olyan hatóanyagokat fejlesztettek és építették be az anti-aging arcápolókba, melyek bőrazonosak és bizonyítottan késleltetik a bőr biológiai öregedését és látványosan tompítják a ráncokat.

Ezek közül az anti-agig kozmetikumok közül igazán megéri választani!

A legnagyobb fejlesztés a hyaluron⁵ anti-aging termékcsalád megjelenése. Az egészségesen működő, fiatal bőrfelszín megtartásának az első követelménye a tökéletes hidratáció megtartása illetve pótlása. A szépségápoló termékek tartalmaznak mikronizált nano technikával előállított hialuronsavat, vízmegkötő anyagokat, ezen kívül értékes növényi olajokat, kollagén szintézist fokozó molekulákat.

Ezek az anti-aging hatóanyagok láthatóan javítják a bőrszerkezet állapotát, csökkentik a ráncok mélységét, növelik a hidratációt, a bőr simább, feszesebb lesz, ami az anti-aging bőrápolás lényege. Az általunk forgalamzott biztonságosan használható kozmetikumok, az összes high-tech előállítási módszerrel készültek, dermatológiailag tesztelt.

Hogyan épül fel az anti-aging arcápolási rutin?

Minden bőrápolás, itt is az alapos arctisztítással kell kezdeni. Az arctisztítóknak a tisztítás alkalmával meg kell kezdeni a ránctalantást és a vízmegkötő anyagoknak sem szabad hiányozniuk. Arra is kell figyelni, hogy bőrnyugtató hatás is érvényesüljön. Az arctisztítás fázisától kezdve hidratáló hatóanyagok kerülnek a bőrre, amik megakadályozzák a bőrfelszín kiszáradását.

Használjuk peelingeket, arcradírokat is. Itt természetesen választhatunk fizikai szemcsés arcradír vagy enzimes peeling között. Utána használjuk tonikot. Arra figyeljünk, hogy alkoholmentes legyen, ami nem szárítja a bőrünket. Az anti-aging hatást fokozzuk a különböző szérumok, ampullák, ránctalanító krémek, regeneráló arckrémek, pakolások és szemránckrémek használatával. Végül a fényvédelemről sem feledkezzünk meg, hiszen az UV sugaraknak bőröregítő hatásuk van.