Hialuronsav

Hialuronsav

Megjelent: 2023. 01. 24

Mi az a hialuronsav és hogyan hat a bőrre?

A sima és feszes bőr eléréséhez a bőr saját szerkezeti egységeit gyakran használják a krémekben és szérumokban. A hialuronsav állítólag nemcsak a bőr, hanem a haj számára is igazi hidratáló hatású. Az elért eredmény láthatóan sima és feszes bőr. Itt megtudhatja, mi is az a hialuronsav, és miért előnyös minden bőrápolási és hajápolási rutinban:

Tartalom:

  1. Mi az a hialuronsav?
  2. Miként használják a hialuronsavat a kozmetikumokban?
  3. Szabadalmaztatott hialuronsav komplexünk a hyaluron⁵
  4. Hogyan hat a hialuronsav a ráncok és a bőröregedés ellen?
  5. Előfordul-e hialuronsav hiány az életkor előrehaladtával?
  6. Miért hasznos a hialuronsav a száraz, vízhiányos és az érett bőrre?
  7. Hogyan segít a hialuronsav a szemkörnyéki ráncok ápolásában?

1.Mi az a hialuronsav?

A hialuronsav, más néven hialuron egy természetes anyag, amely az egész testünkben megtalálható - több mint fele a bőrünkben. Ez egy (endogén) cukorszerű biopolimer, amely váltakozó D-glükuronsav és N-acetil-D-glükózamin egységekből áll. A hialuronsav a szem üvegtestének (hialuron = görög "üvegtest") és a bőr kötőszövetének alapvető építőköve. Az ízületek kenőanyagaként javítja azok működését.

A bőrben a hialuron támogatja a kollagénrostokat és a szerkezeti fehérjéket, és megköti a vizet. A hatóanyag a legfelső bőrréteg keratinmolekuláihoz hidrogénkötéseken keresztül képes kapcsolódni. Az eredmény egy látható feszesítő hatás és az apró ráncok azonnali csökkenése. Ezenkívül a hialuronsav képes saját súlyának 1000-szeresét elraktározni nedvességben, így hatékonyan ellensúlyozza a ráncokat és megakadályozza a nedvességvesztést.

2.Miként használják a hialuronsavat a kozmetikumokban?

A kozmetikumokban használt hialuronsavat nátriumsónak is nevezik (INCI: Sodium Hyaluronate). Erőteljes ránctalanító és hidratáló hatása miatt biotechnológiai úton előállított hialuronsav formájában használják a kozmetikumokban és az esztétikai bőrgyógyászatban.

Nagy vízmegkötő képességének köszönhetően intenzíven hidratálja a bőrt és láthatóan feltölti azt. A hialuronsav filmréteget képez a bőr felszínén, amely elpárolgásakor feszesítő hatást fejt ki, és azonnal lágyítja a kisebb ráncokat.

A hialuronsav különböző lánchosszúságú, moláris tömegben kifejezett (egység: dalton vagy g/mol). A nagyság határozza meg, hogy a hialuronsav a felszínen hat-e (hosszú láncú), mélyen behatol-e a bőrbe (rövid láncú), hidratáló hatását csak fokozatosan adja-e ki (kapszulázott hialuronsav), vagy a lehető legtovább hat a bőrön (térhálósított hialuronsav). Az ápolási céltól és a bőrtípustól függően ezek a változatok használhatók az optimális ápolási eredmény eléréséhez.

  • A hosszú láncú/nagymolekulájú hialuronsav (molekulatömeg 1,5-2,0 MDa (megadalton)) a bőrfelületen hat. Hidrogénkötéseken keresztül kötődik a szaruréteg keratinmolekuláihoz, és látható feszesítő hatást fejt ki, amikor elpárolog. A finom vonalak és ráncok vizuálisan feltöltődnek.
  • A rövid láncú/alacsony molekulájú hialuronsav (molekulatömege 0,15-0,35 MDa (megadalton)) képes behatolni a bőr mély epidermális rétegeibe, hogy a mélyen fekvő kötőszövetben fejtse ki hatását. A nedvesség elraktározódik, hogy belülről további duzzasztó hatást biztosítson.
  • Összetételének köszönhetően a liposzómásan kapszulázott hialuronsav a szarurétegbe való bejutást eredményez. Ez a szállítórendszer lehetővé teszi, hogy a hialuronsav még jobban be tudjon hatolni az epidermisz mélyebb bőrrétegeibe, és fokozatosan felszabadítsa azt. Hidratálóként a hialuron további duzzasztó hatást fejt ki a sejtközi szövetekre.
  • A térhálósított hialuronsav erőteljesebb kötést ér el a vízzel, és a leghatékonyabb a hatása. Hosszú távú hatást tesz lehetővé, mivel a szervezet kevésbé könnyen lebontja. A térhálósított hialuronsav minden egyes alkalmazással láthatóan dúsabb arcbőrt és fiatalos, friss arcbőrt eredményez.

3.Szabadalmaztatott hialuronsav hatóanyag komplexünk a hyaluron⁵

A hialuronsav nagy hatékonysága miatt speciálisan kifejlesztettünk és szabadalmaztattunk egy hialuronsav-komplexet. 5 különböző hosszú és rövid láncú hialuronsav innovatív kombinációja!

WELLMAXX Hyaluron⁵ ápolást különösen a különböző hosszú és rövid láncú hialuronsavak innovatív kombinációja jellemzi. Ez az egyedülálló technológia lehetővé teszi, hogy a hialuronsav a szokásosnál mélyebbre kerüljön a bőrbe. A bőrt intenzíven ellátja nedvességgel, és támogatja a nedvesség jobb megtartását.

Élvezze azonnali hatásunkat

Már a bőrápoló krém felvitele után megmutatkoznak a WELLMAXX Hyaluron⁵  töltőanyag első pozitív hatása. A benne lévő hialuronsav simábbá és fiatalabbá teszi a bőrt. A felszínes ráncok látszólag csökkennek, mivel a bőrrétegek intenzíven ellátják az értékes vízmágnessel. Krémeink védőköpenyként burkolóznak az Ön bőrére, hogy megvédjék azt a környezeti hatásoktól. A finom, kellemes illatú védőfilm megakadályozza a bőr kiszáradását anélkül, hogy korlátozná a bőr légzési képességét. Emellett hialuronsavas kozmetikumaink aktiválják a bőr saját hialuronsav termelését, ami a mélyebb bőrrétegek feladatai közé tartozik.


Ez a hatóanyag intenzíven megtalálható az WELLMAXX Hyaluron⁵  bőrápolási termékcsalád termékeiben.

4.Hogyan hat a hialuronsav a ráncok és a bőröregedés ellen?

A nedvesség számos fontos bőrműködési folyamat alapja. Minél jobban hidratált a bőr, annál hatékonyabban fejti ki ránctalanító hatását a hatóanyag.

A hialuronsav hidrogénkötéseken keresztül kapcsolódik a bőr keratinjához. Amikor ez elpárolog, enyhe feszesség keletkezik, ami ellensúlyozza a bőr öregedését és a ráncok kialakulását. Ennek következtében a ráncok bázisa feltöltődik, és az apró ráncok mintha eltűnnének.

Természetesen a hialuronsav rövidtávon is megfiatalítja a bőrt, mivel duzzadó hatása miatt a bőr fiatalabbnak tűnik. Az igazi "anti-age" azonban csak a megfelelő kombinációban érhető el vele. Ez az oka annak, hogy szabadalmaztatott hialuronsav-komplexünk olyan hatékonyan fejti ki hatását.

5.Előfordul-e hialuronsav hiány az életkor előrehaladtával?

Minden egyes emberi szervezet naponta termel hialuronsavat, amely támogatja a szervezet különböző funkcióit, beleértve a bőr nedvességtartalmát is. 25 éves kor után a hialuronsav termelés csökken. Ahhoz, hogy a bőr feszesítő hialuronsav tartalma megmaradjon, folyamatos utánpótlásra van szüksége. Ezért különösen fontos, hogy a bőr a hialuronsav krémek révén hozzájusson a hiányzó hialuronsavhoz.

Minél idősebb a bőre, annál több kiegészítő hialuronra van szükség.

6.Miért hasznos hatóanyag a hialuronsav a száraz, vízhiányos és az érett bőrre?

Minél szárazabb a bőr, annál több nedvességre van szüksége. Mivel a hialuronsav kívülről optimálisan juttatható a bőrbe, a bőr nedvesség raktárai folyamatosan feltöltődnek. Vízmegkötő hatásának köszönhetően a hatóanyaga rugalmasságot és feszességet kölcsönöz a bőrnek. A kialakuló tartós nedvességtartalom megvédi a bőrt az újbóli kiszáradástól, és ellenállóbbá teszi.

Ezen kívül ahhoz, hogy a bőr hosszú ideig képes legyen tárolni a nedvességet a bőrben, a bőrápoló krémnek elegendő lipidet, azaz zsírokat, olajokat vagy növényi vajakat kell tartalmaznia. Száraz bőrre ampullák, szérumok és a megfelelő gazdag krémek kombinációban használhatók.

7.Hogyan segít a hialuronsav a szemkörnyéki ráncok ápolásában?

A szem körüli bőr különösen érzékeny, és extra adag ápolást igényel. A hialuronsav intenzíven hidratál, és simává és üdévé varázsolja a szemkörnyéket.

A szem körüli érzékeny bőrréteg vékonyabb, ezért a kor előrehaladtával már nem képes elegendő nedvességet megköti. A hialuronsav biztosítja a szemkörnyék intenzív hidratálását, így az egyes területek a teljes szemkörnyékben ismét simának és frissnek tűnnek. A hatóanyag látványosan feltölti a szárazság okozta ráncokat, megakadályozza a gyors kiszáradást és ellensúlyozza a fáradtság jeleit. Az eredmény egy láthatóan frissebb és éberebbnek tűnő szemkörnyék.