Arcápolási rutin télen

Arcápolási rutin télen

Megjelent: 2023. 01. 24

Arcápolási rutin télen: tippek a szép és egészséges bőrért

A hideg időjárás és a fűtés kihívást jelenthet a bőrünknek. A megfelelő bőrápolás most fontos. Itt megtudhatja, hogyan védekezhet a száraz bőr ellen télen.

Téli bőrápolás: mire van szüksége a bőrének most

A hó és a hideg ellenére a tél sokak számára az egyik legszebb évszak. Ez még kellemesebb, ha a bőre megfelelően ápolt. Mivel a téli levegő megviseli a bőrt, a megfelelő ápolás most kulcsfontosságú. Itt megtudhatja, hogyan működik a hatékony téli bőrápolás, és hogyan növelheti a jó közérzetét.

Miért van szükség a bőrápolásra télen?

A bőr egy összetett szerkezetű szerv, amely számos anyagcsere-folyamatért felelős a szervezetben. Jelentősen részt vesz a hormonális folyamatokban, véd a baktériumoktól és szabályozza a testhőmérsékletet.

Ahhoz, hogy bőre képes legyen mindezen feladatok ellátására, épnek kell maradnia. A megfelelő bőrápolási módszerek ezért nagyon lényegesek.

Különösen télen, amikor a bőr hajlamos a szárazságra, különös figyelmet kell fordítania rá. Ahhoz, hogy a téli bőrápolás sikeres legyen, tudnia kell, mi az, ami hiányzik, és mire van szüksége.

Mik az okai a téli bőrszárazságnak?

A hideg időszakban a bőr kiszárad, különösen azokon a területeken, ahol különösen vékony és nagy igénybevételnek van kitéve: Arc, kéz, könyök és lábszár. Mivel a hideg és a meleg levegő megvonja a bőrt a nedvességtől, a bőr kiszárad. Ezenkívül a bőr hideg időben kevesebb faggyút termel, ami a nedvességet a bőrben tartja, és erősíti a védőgátat.

Az eredmény feszülő, viszkető és hámló bőr. Néha a bőr kipirosodása is előfordulhat.

Miért gyakori a száraz bőr télen?

A száraz bőr télen gyakori. Ennek oka a bőr környezetét befolyásoló erőteljes hőmérséklet-ingadozás. Mivel télen gyakran használunk helytelen bőrápolást, a szárazság és a feszülő érzés előre programozott.

Egy jó minőségű hidratáló krém ellensúlyozhatja ezt. Ezenkívül a bőrápoló termékeknek most különösen gazdagnak kell lenniük, hogy helyreállítsák a lipidegyensúlyt. Válasszon tehát olyan bőrápoló termékeket, amelyek hidratálják a bőrét, valamint lipidekkel is táplálják.

Milyen hatóanyagok segítenek a bőrszárazság ellen télen?

Szerencsére a száraz bőr bármely életkorban ápolható. A következő hatóanyagok bizonyítottan hatékonyak a szárazság ellen:

Hialuronsav a nedvességért

A hialuronsav a szervezetben természetesen termelődő anyag, amely a bőrsejtek között helyezkedik el. A hialuron tárolja és megköti a nedvességet a bőrben, így az feszesebbnek és ragyogóbbnak tűnik. A hialuront tartalmazó maszkok, krémek és szérumok nagyon alkalmasak a téli száraz bőr ellen.

Makadámdió természetes olaja a lipidellátáshoz

A makadámdio olaj a bőrápoláshoz is ideális és nedvességmegkötő tulajdonságokkal rendelkezik. Az értékes növényi olaj lipidekkel látja el a száraz bőrt, ami csökkentheti a hámlást és a feszülő érzést. Testápolók és arckrémek értékes hatóanyaga.

E-vitamin a rugalmasság és ellenállóképesség megőrzéséért

Az E-vitamin a C-vitaminhoz hasonlóan növényi olajokból származó antioxidáns. Elsősorban az öregedésgátló ápolásban használják, de minden korosztály bőrére alkalmas. Az E-vitamin védi a bőr természetes barrier funkcióját, amely télen gyakran egyensúlyát veszti. Emellett feszesítő, simító és hidratáló hatású.

Mivel lehet ápolni a száraz bőrt télen?

Ha télen meg akarja óvni a száraz bőrt, akkor a kiváló minőségű ápolásra kell támaszkodnia. A WELLMAXX és DEVEE bőrápolási márka a száraz bőrre is kínál ápolási termékeket. Télen olyan kozmetikumok és ápolószerek alkalmasak, amelyek hidratálnak és értékes lipideket biztosítanak.

Hidratáló ápolás arcra, nyakra és dekoltázsra

A szérum a száraz bőrnek is jót tehet. Használja a Hyaluron Platinum Serum Concentrate szérumot, hogy belülről hidratálja a bőrt. A nagy hatékonyságú szérum pre- és probiotikus összetevőket tartalmaz, amelyek erősítik a bőrgátat és ellenállóbbá teszik azt a környezeti hatásokkal szemben. A szárazság és az irritáció jelei észrevehetően csökkennek.

Tápláló ápolás az arcának

A WELLMAXX Hyaluron⁵ prémium hialuronsav krémek bőrápoló termékcsaládot kifejezetten a száraz bőr igényeinek is megfelelően fejlesztették ki. A arckrémmel különösen gyengéden ápolhatja a nagyon száraz és érzékeny bőrt. A tápláló készítmény nedvességgel és értékes olajokkal gazdagított. A kiszáradt arcbőr rugalmasságot és rugalmasságot nyer.

Kézápolás és testápolás a puha tapintású bőrért

A hideg, fűtött levegő és a gyakori kézmosás miatt kezeink különösen kiszáradnak. Táplálja őket a termékcsaládjának tápláló kézkrémjével. A aktív komplexet tartalmaz tápláló olajokkal és nedvességgel. Kézmosás után és a két mosás között a kézbőr intenzíven táplált, rugalmas és puha lesz.

5 jótékony tipp a bőrének

5 tippünk segít a téli száraz bőr regenerálásában.

1. csak rövid ideig és nem túl forrón zuhanyozzon, hidratáló tusfürdő géllel

A víz kiszárítja a bőrt, ezért kerülni kell a hosszú fürdőket. Egy rövid, alapos, langyos zuhany sokkal jobb, és sokkal jobban fog ébredni!

2. hámlasztás a régi bőrlemezkék eltávolításához

A száraz bőr hámlik. Az apró bőrlemezkék kíméletes eltávolításához jó ötlet a rendszeres hámlasztás. Heti két-három alkalommal használva az arc és a test bőre gyönyörűen puha lesz. Ezenkívül a hámlasztás serkenti a bőr sejtregenerációját, ami hosszabb ideig fiatalosnak tartja a bőrt.

3.hidratáló zuhanyozás

A hidratáló tusfürdővel olyan zsírokat adhat bőrének, amelyek a zuhanyzás során gyakran távoznak. Így támogatja a bőr védőgátját, és biztosítja, hogy az sértetlen maradjon.

4. arcmaszkok intenzív ápolási céllal

Az arcmaszkok gyorsan nedvességet és frissességet adnak a bőrnek. Értékes hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek intenzív kezelésként hatnak. A maszkok különösen alkalmasak utazáshoz és útközbeni használatra, mivel gyorsan és egyszerűen felhelyezhetők az arcra.

5.bőrápolás belsőleg

Télen az egészséges táplálkozás a minden és minden. A vitaminok és különösen az egészséges zsírok pozitív hatással vannak a közérzetre és a bőrre. A bogyós gyümölcsökből és gyümölcsökből származó C-vitamin, valamint a zsíros halakból származó omega-3-vitamin segít a bőrnek átvészelni a telet.

Ezeket a szépségápolóinkat a téli arcápolási rutinjához ajánljuk!